mercoledì, marzo 07, 2007

ECONAZIONALISMO INSUBRE

www.eldraghbloeu.com

Comunicaa del grupp eco-nazionalista "Domà Nunch"
Recentement, a mezzdì, ona donzenna de militant del Domà Nunch hann traa in pee on'azion publica de fòrt impatt ma minga violenta, ciappand el possess, per ona mansciata de minutt, del pian pussee alt de la Torr Bianca del Castelgrande de Bellinzona, costruzion simbol de la città , che l'è la pussee a nòrd de l'Insubria intrega. I draghista hann taccaa foeura i bander del Ducaa dai finester de la torr comè simbol de amicizia in tra di gent d'Insubria, spartii da on confin colturalment e sociològicament senza significaa. S'è tornaa inscì a mett insemma sòtt a on'unica bandera de libertà i terr di Ticines con quej de l' Insubria sòtt a l'Italia.
I fatt hinn andaa innanz senza garbuj, in mezz a l'interess e la sorpresa de centenn de turista insuber e forestee, che hann ciappaa la balla per informass in su la battaja politica del nòster grupp. Anca la popolazion local e i lavorador del castell hann guardaa cont on oeucc benevol quell che l'era dree a succed.
Nunch gh'hemm minga de dubbi che la Bissa, simbol de la città de Bellinzona e de l'Insubria intrega, l'è el disegn pussee zeccaa per rappresentà el noster pòpol e la soa voeuja de libertà e indipendenza.

Viva la Confederazion Insubra! Viva la Terra d'Insubria!

Domà Nunch!

Nessun commento: